
علائم وسواس فکری
هر چند وسواس فکری با توجه به شرایط زندگی و محیط می تواند متفاوت باشد اما به طور کلی وسواس فکری در واقع عامل مهمی است تا فرد نسبت به امورات مختلف زندگی خود حساسیت های فراوانی نشان دهند. وسواس فکری همراه با علائمی است که از مهم ترین و عمومی ترین آن ها می توان به موارد زیر اشاره نمود.
یکی از اصلی ترین علائم وسواس فکری مربوط به پردازش حرف های خود فرد می باشد. در واقع در این روش فرد به طور مرتب در مورد کارها و حرف هایی که زده است فکر می کند و به مناسب یا عدم مناسب بودن آن می اندیشد. در عمل این کار امر پسندیده ای است که می تواند باعث ارتقاء شخصیت افراد در جامعه شود. اما همین رفتار با حساسیت های بسیار می تواند به یک وسواس فکری برای فرد تبدیل شود.
از دیگر علائم وسواس فکری می توان به وسواس در مورد مسائل جنسی اشاره نمود. در این مورد فرد به صورت دائم حساسیت های مختلفی درباره ی مسائل جنسی از جمله ارتباط با جنس مخالف برای خود ایجاد می نماید.
در برخی از موارد دیده شده که افراد نسبت به اینکه به خود یا فرد دیگری در افرادشان صدمه وارد نموده اند دچار وسواس فکری هستند.
از جمله علائم دیگر وسواس فکری می توان به وسواس در مسائل بهداشتی، ترس درباره ی قرار دادن جسم ها در مکان مناسب خود و … اشاره نمود.
درمان وسواس فکری
وسواس فکری را می توان از طریق مصرف داروهای مختلف و تحت نظر پزشک بودن به صورت مستقیم یا روش های روانشناختی و کنترل رفتار فرد با تمرین های مختلف درمان نمود.
در درمان وسواس فکری فردی که دچار وسواس شده است می تواند بیشترین نقش را داشته باشد. تا وقتی که فرد وسواس خود را به عنوان یک اختلال روانی نشناسد نمی توان برای درمان آن اقدام نمود.
داروهایی که برای وسواس فکری تجویز می شوند باعث جلوگیری از بازجذب یا دفع سروتونین در مغز می شوند. سروتونین همان ماده ای است که در مغز انسان ترشح شده و باعث انتقال پیام های عصبی در طول نورون های مغز می شود.
اگر شما هم میخواهید از شر فکرهای آزاردهنده و مشکلات فکری راحت شوید، همین الان اپلیکیشن موبایل را نصب کنید. یا از نسخهی وب آن استفاده کنید و به یکی از مشاوران آنلاین «مشورَپ» وصل شوید.
انواع وسواس رو هم توضیح بدین. کسی که زیادی منظمه هم وسواس داره؟
دوست عزیز، افکار و رفتارهای وسواسی به شرح زیر است:
افکار وسواسی:
وسواس پرخاشگرانه : افکار مرتبط به آسیب رساندن به دیگران
وسواس آلودگی: ترس از میکروب ها و آلاینده های محیطی و نیاز به شستن مکرر دست ها
وسواس مذهبی و انجام گناه: داشتن وسواس و نگرانی در مورد غیر اخلاقی بودن یا گناهکار بودن .
وسواس تقارن و نظم: قرار دادن وسایل و اشیا متقارن و با ترتیب و نظم
وسواس احتکار و جمع آوری: علاقه ی افراطی به انبار کردن اشیا
رفتارهای وسواسی:
وسواس شستشو: شستن دست ها بیش از حد و یا به روشی خاص، بیش از حد طولانی بودن کارهایی مانند دوش گرفتن، نظافت بیش از حد وسایل خانه و اشیا
وسواس وارسی: مدل های چک کردن در صورت های مختلف مانند:چک کردن قفل ها، خاموش بودن اجاق گاز و برق، زنگ زدم مداوم به عزیزان، انجام مکرر و بیش از اندازه آزمایشات پزشکی
وسواس تکرار: دوباره خوانی یا دوباره نویسی، تکرار فعالیت های روزمره، تکرار حرکات بدنی
در مورد سوال شما، همانطور که گفته شد نظم یکی از انواع وسواس های فکری است، البته باید بدانید که منظم بودن درصورتی به وسواس تبدیل می شود که عملکرد های روزانه شما را مختل کند و نتوانید مثل قبل به کار، زندگی، درس خواندن و یا ایفای نقش های خود بپردازید.